Rujuk jadual dibawah untuk cara pengambilan Mindtropic

Kami di Eskayvie sangat prihatin dan ingin memastikan anda mendapat nutrisi buat mengatasi stres, masalah berkaitan anxiety, tidur sekaligus meningkatkan kognitif, tumpuan, emosi dan daya pemikiran.

FAQ

Hanya kunyah 2 tablet sekali sehari selepas makan.

Boleh, kanak-kanak di atas 13 tahun boleh mengambil 2 tablet Eskayvie Mindtropic. Namun, bagi kanak-kanak berusia 2-12 tahun lebih disarankan mengambil Eskayvie i-Qids.

Hanya simpan disuhu bilik dan elakkan terdedah kepada cahaya matahari. Tutup rapat penutup botol Eskayvie Mindtropic untuk mengelakkan ia teroksidasi (berubah warna).

Ya. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (BKKM).

Boleh. Saranan pengambilan adalah sehingga 4 biji sehari.

Tidak ada. Kalori Eskayvie Mindtropic pula hanyalah 4 kcal bagi satu tablet (1g). Kandungan gula dalam 1 tablet Eskayvie Mindtropic datang daripada sumber semula jadi. Jadi, jangan risau kerana kandungan gula ini kurang 1% dari keperluan kalori seharian. Anda hanya perlu bercakap 3-5 minit untuk membakar kalori ini.

Boleh. Namun, pengambilan yang lebih disyorkan adalah selepas makan untuk penyerapan nutrisi yang lebih baik.

Ya. Eskayvie Mindtropic menggunakan bahan-bahan dari alam semula jadi. Phosphatidylserine diekstrak melalui kacang soya, Ashwaganda KSM-66 dan Bacopa monnieri daripada herba.

Boleh, tiada masalah. Jarakkan pengambilan Eskayvie Mindtropic 30 minit dengan pengambilan ubat-ubatan.

Eskayvie i-Qids dan Eskayvie Mindtropic diformulasikan mengikut dos yang efektif dan selamat untuk memastikan kesan yang terbaik. Formulasi i-Qids lebih memfokuskan kepada pertumbuhan otak kanak-kanak manakala Mindtropic berfungsi untuk meningkatkan fungsi kognitif sekaligus melindungi otak dari kemerosotan kognitif.

Bagi pesakit yang mengambil ubat pencair darah iaitu Warfarin, pengambilan Eskayvie Mindtropic mungkin boleh mempengaruhi kadar kecairan darah bagi sesetengah mereka yang sensitif. Maka disyorkan untuk memeriksa profil pendarahan selepas beberapa hari pengambilan Eskayvie Mindtropic (antara 3-5 hari). Perubahan dos Warfarin mungkin diperlukan bagi individu yang sensitif dengan pengambilan Eskayvie Mindtropic.
Bagi yang mengambil Warfarin, Dr Syid menyarankan untuk semak semula kadar kecairan darah (bleeding time) di hospital seperti di bawah:
1. Ambil produk selama 3 hari.
2. Semak semula kadar kecairan darah di hospital (doktor akan adjust dos Warfarin mengikut kesesuaian).
3. Ambil produk dan Warfarin secara istiqomah.

PENAFIAN: Eskayvie Mindtropic merupakan suplemen bagi menyokong penjagaan gaya hidup sihat individu. Ia mungkin menunjukkan kesan dan tempoh yang berbeza mengikut keserasian individu tersebut.