Formulasi khusus yang mengetengahkan Ashwaganda KSM-66, Bacopa monnieri, Phosphatidylserine, Selenium & Magnesium

BUILD

SUPPORT

ENHANCE

Diformulasikan dengan Ashwagandha KSM-66, Bacopa monnieri, Phosphatidylserine, Selenium & Magnesium

Ashwaganda KSM-66 merupakan adaptogen yang dikaji dapat menurunkan hormon kortisol yang menjadi punca kepada stres sebanyak 27.9% selepas pengambilannya selama 8 minggu (Chandrasekhar et al., 2012)

  • Kajian mendapati skor Skala Stres, Keresahan dan Kemurungan (DASS) menurun sebanyak 72.9% selepas pengambilan Ashwaganda KSM-66 (Chandrasekhar et al., 2012)
  • Ekstrak akar Ashwagandha terbukti dapat mengurangkan gejala keresahan/anxiety sekali gus menyokong kesihatan yang lebih sempurna.

Pengambilan Magnesium setiap hari didapati dapat membantu meningkatkan kualiti tidur sekali gus mengurangkan simptom insomnia (Abbasi et al., 2012)

Pengambilan Phosphatidylserine membantu mengurangkan gejala kemurungan (Maggioni et., 1990)

  • Bacopa dikaji membantu meningkatkan memori dan menyokong perkembangan minda (Roodenrys et al., 2002; Calabrese et al., 2008)
  • Kajian menunjukkan Phosphatidylserine dapat memperbaiki memori (Vakhapova et al., 2010)

Bacopa meningkatkan serotonin dan GABA. Serotonin meningkatkan mood, manakala GABA, bahan yang meningkatkan ketenangan (Aguiar, 2013)

Your Health is Our Priority

Your body will thank you later

Eskayvie Mindtropic diperkaya dengan ramuan hebat 5 bahan nootropik yang akan memberikan khasiat terbaik. Ia membantu mengurangkan stres, mengurangkan gejala anxiety, membantu tidur menjadi lebih lena, mengurangkan gejala kemurungan, menguatkan memori, memperbaiki mood dan banyak lagi !

APA KATA PENGGUNA

Pastikan Eskayvie Mindtropic ada di mana-mana sahaja anda berada dan nikmati khasiatnya! 

BILA-BILA MASA, DI MANA-MANA JUA

Di tepi katil

Nikmati tidur yang nyenyak dengan Eskayvie Mindtropic

Di Meja Kerja

Rasa serabut dengan kerja? Kunyah 1 tablet Eskayvie Mindtropic dan anda dapat kembali fokus dan berfikir dengan baik.

Di dalam handbag

Kekal tenang dan bertenaga ‘on the go’ dengan Eskyavie Mindtropic.

FAQ

Hanya kunyah 1 tablet dua kali sehari selepas makan.

Boleh, kanak-kanak di atas 13 tahun boleh mengambil 1 tablet Eskayvie Mindtropic. Namun, bagi kanak-kanak berusia 2-12 tahun lebih disarankan mengambil Eskayvie i-Qids.

Hanya simpan di suhu bilik dan elakkan terdedah kepada cahaya matahari. Tutup rapat penutup botol Eskayvie Mindtropic untuk mengelakkan ia teroksidasi (berubah warna).

Boleh, tiada masalah. Jarakkan pengambilan Eskayvie Mindtropic 30 minit dengan pengambilan ubat-ubatan.

Boleh. Saranan pengambilan adalah sehingga 4 biji sehari.

Boleh. Namun, pengambilan yang lebih disyorkan adalah selepas makan untuk penyerapan nutrisi yang lebih baik.

Ya. Eskayvie Mindtropic menggunakan bahan-bahan dari alam semula jadi. Phosphatidylserine diekstrak melalui kacang soya, Ashwaganda KSM-66 dan Bacopa monnieri daripada herba.

Eskayvie i-Qids dan Eskayvie Mindtropic diformulasikan mengikut dos yang efektif dan selamat untuk memastikan kesan yang terbaik. Formulasi i-Qids lebih memfokuskan kepada pertumbuhan otak kanak-kanak manakala Mindtropic berfungsi untuk meningkatkan fungsi kognitif sekaligus melindungi otak dari kemerosotan kognitif.

Tidak ada. Kalori Eskayvie Mindtropic pula hanyalah 2 kcal bagi satu tablet (1g). Kandungan gula dalam 1 tablet Eskayvie Mindtropic datang daripada sumber semula jadi. Jadi, jangan risau kerana kandungan gula ini kurang 1% dari keperluan kalori seharian. Anda hanya perlu bercakap 3-5 minit untuk membakar kalori ini.

Ya. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (BKKM).

PENAFIAN : Produk Eskayvie Mindtropic ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang jenis penyakit.